Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Πένθιμος Clown (Vavel AD) - Λόγια του Αέρα (2012)



«Κυρίες και κύριοι, καλωσήρθατε στο τσίρκο μας. Σας παρουσιάζουμε το πιο συναρπαστικό και ψυχαγωγικό σόου που έγινε ποτέ. Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη παράσταση!» είναι τα λόγια από το intro (Τσίρκο) του νέου δίσκου του Πένθιμου Clown από τους Vavel AD με τίτλο "Λόγια του αέρα". Όπου μετά αλλάζει το ύφος και θα το χαρακτήριζα τρελό.. που όμως θέλει να περάσει κάτι.

Ο δίσκος "Λόγια του αέρα" είναι επίσημα ο δεύτερος προσωπικός δίσκος του Πένθιμου. Και μπορείτε να τον προμηθευτείτε στην τιμή των 3 ευρώ χέρι με χέρι από τον ίδιο τον Πένθιμο ή να τον αγοράσετε σε κάποιο λάιβ.

Ξεκινάμε με το πρώτο κομμάτι ουσιαστικά του δίσκου μετά το intro. Λέγεται "Μεταξύ κατεργαρέων" και το beat είναι πολύ σκοτεινό και μυστήριο. Πολύ ωραίο! Μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια... (αγαπημένο)

Στη συνέχεια, μπαίνει ο "Άνεμος" με μια πολύ ωραία μελωδία. Εδώ ο Πένθιμος παίρνει τον ρόλο του ανέμου και τα χώνει σε Αμερική, πετρελαιοπηγές με μαύρο χρυσό, κράτος... Η μουσική δεν έχει μπιτ και στην ουσία ο Πένθιμος εδώ δεν ραπάρει αλλά τα λέει με έναν ωραίο ποιητικό λόγο. Και ξαφνικά μπαίνει ένα γρήγορο μπιτάκι και τα χώνει πλέον με ρυθμό.. τα σπάει! Τα πλήκτρα είναι από τον Πολύβιο. Όπως μου χε πει ο ίδιος ο Πεν, ο συγκεκριμένος δίσκος είναι πολύ πειραματικός μιας και δοκιμάζει διάφορα πάνω στα τραγούδια. (αγαπημένο)

Τέταρτο κομμάτι το "Σήματα μορς". Άλλο ένα υπέροχο κι αγαπημένο κομμάτι! Εδώ, ο Πεν έχει φτιάξει μια ωραία παραγωγή χρησιμοποιώντας πιάνο για λούπα.

Ακολουθεί το "Μέσα στο κρεματόριο" μ'ένα πολύ βρώμικο beat!

Έκτο κομμάτι είναι το "Funk off" το οποίο έχει μια πιο φάνκ και πιο χιουμοριστική διάθεση σε σχέση με τα προηγούμενα. Ο τίτλος είναι μια παραλλαγή της φράσης ' fuck off '. Εδώ βλέπουμε την πρώτη συμμετοχή του δίσκου και δεν είναι άλλη από τον Δήμιο, το δεύτερο μισό δηλαδή των Vavel AD. Στα σκρατς συναντάμε τον Dest από τους 45 (από Αγρίνιο). Προσωπικά δεν με τρέλανε ιδιαίτερα.

Στη συνέχεια, άλλο ένα σοβαρό κομμάτι στο στυλ του Πένθιμου Clown. Λέγεται "Κάρμα-νιόλα" και η λούπα είναι άκρως κολλητική! Άρρωστη! Γενικά η παραγωγή είναι να την ακους αιώνια χαχα! Και την έχει αναλάβει ο Ανώνυμος, εδώ από Πάτρα. (αγαπημένο)

Μετά μπαίνει το "Not a clone just a clown", το οποίο είναι ένα πολύ σοβαρό κομμάτι το οποίο τα χώνει σε πολλούς με το ιδιαίτερο νόημα: όχι ένας κλώνος, απλά ένας κλόουν. Τέσσερα κουπλέ υπεραρκετά με στίχο πολύ προσεγμένο και σοβαρό. Εδώ τα σκρατς είναι από τον Ανώνυμο. (αγαπημένο). Πρίν κυκλοφορήσει ο δίσκος, ο Δήμιος είχε ανεβάσει ένα βιντεάκι για το συγκεκριμένο κομμάτι. Τσεκάρετε:


Ένατο κομμάτι με τίτλο "Εμείς=εγώ, εσύ...". Η μουσική να πω την αλήθεια δεν με τρέλανε ιδιαίτερα αλλά το νόημα του κομματιού είναι πολύ ωραίο.

Το κομμάτι που ακολουθεί λέγεται "Βουβές φωνές" και εδώ συναντάμε συμμετοχές για δεύτερη φορά μέσα στον δίσκο. Σ' αυτό το κομμάτι έχουμε 19 συμμετοχές!!! Τις εξής: Δ.Κώνστας (κιθάρα και τραγούδι στο ρεφρέν), Δήμιος, Ακροβάτης, Ριμοδειψής, JimJam, Περαστικός, SinShow, Χρήστος, Μακ, Φιλοκτήτης, Άδειο σκιάχτρο, Deaf, Άοκνος, Grammy, Κράχτης, Feel in', Επικήδειος ονείρου, 45, Πολύβιος. Αξιόλογοι όλοι οι mc's και η παραγωγή πολύ ωραία. Το ρεφρέν είναι πολύ καλό με τραγούδι από τον Δ.Κώνστα. Η συνολική διάρκεια του κομματιού είναι 10:46 λεπτά. (αγαπημένο)

Ενδέκατο κομμάτι είναι η "Χιονοστιβάδα" με δυνατό μπιτάκι. «Είμαστε χιονοστιβάδα, βγήκαμε όλοι στους δρόμους. Άκου τα βήματά μας. Αν βρεθείς μπροστά μας θα σε πατήσουμε κάτω». Εδώ ο Πένθιμος συνδέει την χιονοστιβάδα με τον κόσμο που βγαίνει στους δρόμους για διαμαρτυρία και τα χώνει στο σύστημα. (αγαπημένο)

"Νυχτολούλουδο". Ξεκινάει με ένα μικρό απόσπασμα από το ομώνυμο κομμάτι του Σωκράτη Μάλαμα. Ωραίο μπιτ και νόημα στίχων.

«Ήταν κάποιος που δεν ήξερε καμιά ιστορία, κι όλο έλεγε "Ξέρω πολλές ιστορίες"» Το κομμάτι "Λυκόφως" είναι μια τέτοια ιστορία. Συμμετέχει ο GasSpa στην κιθάρα.

"Εδώ που ζούμε" τιτλοφορείται το 14ο κομμάτι το οποίο από το πρώτο άκουσμα μπαίνει στη λίστα των αγαπημένων μου κομματιών! Δεν θα πω τίποτα άλλο, πρέπει να το ακούσετε οπωσδήποτε.
υγ: ένας στίχος από τους πολλούς που μου άρεσε ήταν: «η εκκλησία τα τσεπώνει έμμεσα ή άμεσα γι' αυτό και την βαφτίσαν "Αγία Τράπεζα"».
Σκρατς από τον Dest (45) σε πολύ καλό επίπεδο, δένουν πολύ καλά με την μουσική.

Ακολουθεί ο "Μικρόκοσμος" σε συμμετοχή του Δ.Κώνστα. Ωραίο κομματάκι σε μελαγχολικό μοτίβο. Πάλι, ωραίο ρεφρενάκι, τραγουδιστό από τον Κώνστα.

Προτελευταίο κομμάτι είναι ο "Καθρέφτης". Αγαπημένο και αυτό. Συμμετέχει ο Αλχημιστής (45). Ωραίοι στίχοι, ωραία παραγωγή, δυνατό ρεφρέν.

Ο δίσκος τελειώνει με την "Λευκή σημαία". Ένα outro στην ουσία. Εδώ συμμετέχει στιχουργικά ο Α.Βουτσινάς.


Γενικά, πολύ ωραίος δίσκος και η ερμηνεία του Πένθιμου ήταν πολύ μπαμ. Όπως και οι συμμετοχές ήταν αξιόλογες. Πρέπει οπωσδήποτε να τον ακούσετε. Καλή συνέχεια Γιώργο...

Στίχοι, Παραγωγή (εκτός του 7), ερμηνεία, μίξη (εκτός του 7,8): Πένθιμος Clown
Ηχογράφηση στο home studio "Τσίρκο"

tracklist:
1.Τσίρκο
2.Μεταξύ κατεργαρέων
3.Άνεμος
4.Σήματα μορς
5.Μέσα στο κρεματόριο
6.Funk off
7.Κάρμα-νιόλα
8.Not a clone just a clown
9.Εμείς=εγώ, εσύ...
10.Βουβές φωνές
11.Χιονοστιβάδα
12.Νυχτολούλουδο
13.Λυκόφως
14.Εδώ που ζούμε
15.Μικρόκοσμος
16.Καθρέφτης
17.Λευκή σημαία

Επικοινωνία:
www.facebook.com/VavelAD
penthimos@hotmail.com

Πένθιμος Clown
Σητεία Κρήτης - Πάτρα
2011-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου